top of page

MICRONEEDLING

Hva er microneedling?

Microneedling er en kosmetisk behandling hvor der brukes en spesiallaget penn som stempler med tynne nåler og gir små hull i huden. Dette skaper et kontrollert traume og setter i gang en inflammatorisk respons. Målet er å stimulere fibroblasten, øke næringsopptaket og stimulere til nydannelse av vev (kollagen og elastin). Behandlingen iverksetter også en regenerativ respons, den gir dermal struktur og øker angiogense (styrking av kapillærveggene), samt gir mindre rødhet. Det ansees som en behandling med arrløs tilheling.

Hvordan foregår behandlingen?

Huden din renses og desinfiseres før oppstart. Etter det, er det viktig at du ikke tar på området mens behandlingen pågår.

Det benyttes aktive virkestoffer i form av serum, som påføres huden før oppstart av behandlingen. Det er derfor viktig for behandler å ha kunnskap om kjemi og fysikk, for å kunne tilpasse sammensetningene i huden/vevet mot produktene som benyttes.

Maksimal dybde for penetrering av huden er 3 mm. En må være offentlig godkjent helsepersonell for å kunne jobbe i denne dybden. Pennens dybde justeres etter hvor i huden en jobber og hva behandlingen er for.

Apparatet som benyttes heter BT-Titan, og er ikke større enn en stor kulepenn. Det benyttes sterilt nålehode (engangs) i enden av maskinen. Dette nålehodet har enten 18 eller 36 nåler. I tillegg finnes det et nanonålehode, med 60 nåler, men disse penetrerer ikke huden med samme dybde, og virker kun overfladisk.

Optimalt behandlingsforløp er hver 8. uke i 4-5 omganger. Oftere enn det er ikke nødvendig, da en kun vil stimulere det samme kollagenet.

 

Hva kan skje etter behandlingen /hvordan ser huden min ut etter behandlingen?

Etter behandlingen kan/vil en oppleve: rødhet, varme, hevelse, inflammasjon og/eller smerter. Det kan derfor tilbys antihistaminer i forkant og evt etterkant av behandlingen. Som oftest er ikke det nødvendig.

Avslutningsvis legges det på en avkjølende maske som demper mye av det som står nevnt ovenfor.

bottom of page